Livets knuder


Når livet slår knuder

Når livet slår knuder er det ikke altid nemt at se, hvad meningen er, eller hvad vi skal erfare ud af den givne situation.

Som tiden går og begivenhederne tager afstand, og vi får mulighed for at se os selv fra et andet sted i livet og med et andet perspektiv, kan vi være heldige, at se hvad disse erfaringer har givet os.

blog 24.10 betina

Udvikling

Udvikling er med til at få os i bevægelse, er med til at flytte os.

Jeg ved at når livet gør ondt, når det er svært eller jeg føler mig klemt, så er det fordi, jeg er midt i noget vigtigt og, at jeg derigennem kan hente erfaring. Når jeg får disse fornemmelser er mit kodeord, “udvikling”.

Her ved jeg, at jeg skal bevæge mig, dykke ind i det, fordi jeg ved, at når jeg kommer ud på den anden side igen, er jeg beriget med knolde og knuder og disse ser jeg som unik lærdom, der giver mig en dyrebar livserfaring.

Disse knolde, hvis jeg kan bruge det visuelle udtryk, gør mig til mig, ikke perfekt men unik.

Jeg tror vi ofte stræber efter det perfekte og går måske glip af det unikke, det specielle ved os. Det perfekte billedet vi stræber efter er ofte iscenesat og medie skabt, hvilket gør det nærmest umuligt at nå for et normalt menneske.

Det perfekte vi ser i andre, skal vi jo også huske er deres vej, deres sandhed. Og fordi det ser “perfekt” ud hos dem, betyder det ikke, at det vil være lige så succesfyldt hos os. Vi skal finde vores egen sandhed og den starter inde i os selv,

Lad paraderne falde

Skal vi ikke bare lade paraderne falde og være den vi er. Vende os indad og mærke efter, lære os selv at kende. Nå til en ligeværdighed der gør os så rummelige og overbærende, at vi netop også selv, tør være den vi er.

Selverkendelse er noget jeg selv arbejder meget med og det er en meget vital del af vores tilværelse. Hvis vi ikke kender os selv, og kan give os selv den kærlighed og omsorg vi har brug for, så kan vi heller ikke give den til andre.

Så lad os starte i os selv.

Kærligst Betina

 

 


4 responses to “Livets knuder”

  1. Det er så rigtigt, dét, du skriver. Og jeg tror, det er en god øvelse at prøve at lade paraderne falde. For selv om det lyder så let, er det jo hulens svært.

    Tak, fordi du minder os om de væsentlige ting i livet, Betina 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *